Här parkerar du gratis/billigast i Västra Hamnen (Malmö)

Att parkera i Västra Hamnen i Malmö är inte billigt, men faktum är att det finns några parkeringsplatser som faktiskt är helt gratis. I den här artikeln lyfter vi fram de bästa parkeringsplatserna som antingen är gratis eller billigast.

Gratis parkering

Gratis är gott, men det har såklart sina nackdelar såsom sämre läge och begränsad parkeringstid. Nedan vill vi lyfta fram två parkeringsplatser som är gratis i Västra Hamnen.

Hundbadet Ribersborg

Nej, du måste inte ha ha en hund för att stå på denna parkeringsplats. Här på Hundbadets parkeringsplats precis i utkanten av Västra Hamnen kan vem som helst stå gratis i 4 timmar* under dagtid på vardagar ifall du använder p-skiva. På övrig tid, såsom kvällar och helger, står du helt gratis utan krav på p-skiva.

*Vänligen observera att vissa parkeringsplatser har 4 timmar fri parkering, medan vissa har 2 timmar.

Mån-Fre 08-00-18:00
Gratis: Upp till 4 timmar (P-skiva behövs)

Övrig tid
Gratis

Adress
Ribersborgsstigen 30

P-huset Masten (ICA Maxi)

Ska du bara en snabb sväng förbi Västra Hamnen och letar gratis parkering? Kör då upp på parkeringsdäcket i P-huset Masten som finns ovanpå ICA Maxi och du kan stå 2 timmar fritt. Enda kravet är att du stämplar p-biljetten i kassan hos ICA Maxi.

Mån-Sön (hela dagen)
Gratis: 2 timmar (P-biljett måste stämplas i kassan hos ICA)

Adress
Stormastgatan 15-25

Korttidsparkering

Nu vidare till korttidsparkeringar mot betalning. Då dessa platser varierar kraftigt i pris och de dyraste nästan är dubbelt så dyra i pris, finns det mycket pengar att spara.

Vimpelgatan 1-47

På delad förstaplats på Västra Hamnens billigaste korttidsparkeringar hittar vi parkeringsplatserna på Vimpelgatan. För endast 100 kr/dygn är det hit du ska ratta bilen för att komma undan så billigt som möjligt. För att hitta hit, sätt kurs mot Västra Hamnens Pizzeria och du har parkeringsplatserna precis utanför som löper hela norra Vimpelgatan (cirka 250 m).

Mån-Sön (hela dagen)
Timpris: 15 kr/tim
Dygnspris: 100 kr/dygn

Adress
Vimpelgatan 1-13 / Vimpelgatan 15-47

Dockporten GA 4 / GA 5

På Dockan kan du också stå för 100 kr/dygn, eller så lite som 6 kr/h under helger. Du hittar parkeringsplatserna Dockporten GA 4 och Dockporten GA 5 inklämda mellan husen på Dockgatan och här är det pass upp för antalet parkeringsplatser är nämligen väldigt begränsat.

Mån-Fre 07:00-18:00
Timpris: 20 kr/tim
Dygnspris: 100 kr/dygn

Övrig tid
Timpris: 6 kr/tim
Dygnspris: 100 kr/dygn

Adress
Dockgatan 9 / Dockgatan 17

Kockums Fritid

På västra sidan hittar vi Kockums Fritid och dess stora parkeringsplats där det i stort sett alltid finns lediga platser. För 120 kr/dygn är platsen din och här står du med perfekt gångavstånd till bland annat Ribersborgsstranden.

Mån-Sön (hela dagen)
Timpris: 20 kr/tim
Dygnspris: 120 kr/dygn

Adress
Västra Varvsgatan 8

Apcoa Turning Torso (Lidl)

Sist men inte minst på billiga korttidsparkeringar har vi parkeringshuset Apcoa Turning Torso, i folkmun kanske även mer känt som ”parkeringshuset Lidl” då matbutiken ligger på markplan i huset. Här parkerar du bilen precis jämte Turning Torso och då det är ett parkeringshus med övervakning är det – förutom billigt pris – även det kanske säkraste alternativet att ställa bilen på.

Mån-Sön (hela dagen)
Timpris: 20 kr/tim
Dygnspris: 120 kr/dygn

Adress
Västra Varvsgatan 46

Hyra långtidsparkering

Okej, dags att hitta den billigaste långtidsparkeringen. Västra Hamnen kryllar av parkeringshus som alla kostar runt cirka 1100 kr/mån, men det går att hitta billigare parkeringsplatser utomhus.

Dockan Mö Högskola del 2

Billigaste långtidsparkeringen i Västra Hamnen finns uppe i vid Dockan på en stor uteparkering som Parkering Malmö kallar för ”Dockan Mö Högskola del 2”. Här kan du hyra en parkering månadsvis för endast 890 kr. 

Hyra
Månadsvis: 890 kr/mån

Adress
Östra Varvsgatan 19-21

Det var samtliga tips på parkeringsplatser som är billiga eller gratis i Västra Hamnen. För att se hela listan av parkeringar i området, vänligen kolla in Parkopedia eller Parkering Malmö