Billigaste greenfeemedlemskap i golf 2022 (under femhundringen!)

För dig som endast spelar ett par golfrundor om året är det oftast billigare att ha ett greenfeemedlemskap i en så kallad ”brevlådeklubb” – i stället för ett vanligt golfmedlemskap. I den här artikeln listar vi de 10 billigaste golfmedlemskapen som greenfeemedlem just nu.

Ja, vi fattar. Golfkarriären blev inte den succé du en gång hoppats på. Att lägga flera tusenlappar på ett vanligt golfmedlemskap när man endast spelar ett fåtal rundor om året är knappast hållbart i längden.

Det är här greenfeemedlemskap kommer in i bilden. För endast några hundralappar kan du vara distansmedlem i en så kallad ”brevlådeklubb” för att erhålla ett aktivt Golf-id för bokning av starttider. Därefter är det fritt fram att spela på vilken bana du vill i hela världen när du betalar greenfree. Perfekt om du bara vill spela ett fåtal rundor om året.

Nedan listar vi de 10 billigaste greenfeemedlemskapen just nu, samtliga under ynka femhundringen.

10 billigaste greenfeemedlemskap (2022)

1. Cloud Golf

295 kr

2. Ekholmsnäs Golf

295 kr

3. Byxelkroks GK

374 kr

4. Vinbergs GK

375 kr

5. Bryttsäter GK

380 kr

6. Happy Golfer

389 kr

7. Sundsta Säteri

399 kr

8. Lycke GC

425 kr

9. Örbyhus GK

449 kr

10. Sparren GK

495 kr

Så fungerar greenfeemedlemskap

Med ett greenfeemedlemskap kan du som golfspelare registrera dig för ett billigt golfmedlemskap och spela var som helst i världen mot greenfee. Det ingår alltså ingen spelrätt som gör att du kan spela fritt på klubbens egna bana. Men precis som vid ett vanligt golfmedlemskap blir du ansluten till SGF (Svenska Golfförbundet) och får ett aktivt Golf-ID – detta så att du kan boka starttid på mingolf.se.

Skillnad på greenfeemedlem och medlem i brevlådeklubb?

Själva benämningen ”greenfeemedlemskap” nämns ofta vartannat vid termer som brevlådeklubb och distansmedlemskap. Rent krasst kan man säga att dessa medlemskap är samma sak då du spelar på valfri bana mot greenfee. Klubbarna som erbjuder dessa typer av medlemskap har oftast nämligen inte så attraktiva golfbanor och behöver någon typ av extrainkomst. Eller så har de ingen egen bana alls, därav ordet brevlådeklubb då de förr i tiden hade just endast en brevlåda.

Det här ingår som greenfee- och brevlådemedlem

Förutom att man blir medlem i golfklubben innebär samtliga golfmedlemskap – oavsett om du är greenfee- eller brevlådemedlem – att du blir ansluten till SGF och får ett aktivt Golf-ID. Därefter kan du boka starttid på valfri golfbana via Min Golf mot greenfee.

Noterbart är att vissa medlemskap bjuder på en fri golfrunda på deras egna, lokala bana. Det kan därför vara fördelaktigt att signa upp på en golfklubb som ligger relativt nära dig om du vill få ut maximalt av medlemskapet. Ingår ingen fri runda så brukar de flesta klubbar ha förmånligare priser på greenfee vid spel på deras egna bana, men liksom även grannklubbar.

SGF:s ansvars- och olycksfallsförsäkring ingår alltid när du är medlem i en svensk golfklubb, vilket kan vara bra att veta. Andra förmåner som kan ingå är en gratis golftidning och diverse lokala medlemsförmåner som är unika för klubben.

Hoppas denna guide om billigaste golfmedlemskap var till någon hjälp. Stort lycka till framöver med golfen!